Organisatie

“De wilp verdient ook een mooi wandel evenement”

Over het ontstaan van de wilpster dauwtrappers.

Jaarlijks organiseren wij twee fantastische wandelevenementen in het westerkwartier en omstreken. De Wilpsterdauwtraptocht en de avondtocht zijn niet standaard wandeltochten, het is een beleving die je niet wilt missen!

In 2016: zijn we gestart met het opzetten van een wandelstichting. Het idee is door 2 enthousiaste leden ontstaan. . Al snel hadden we 5 man bij elkaar om als bestuur te gaan functioneren. Alvorens we konden starten moest er veel geregeld worden.

11 maart 2017: was onze eerste tocht waar wij allen de hoop hadden om 300 wandelaars op de been te krijgen en te laten genieten van onze prachtig omgeving. Onze website was ingericht voor de verkoop van de tickets. Van te voren liep de ticketverkoop niet heel hard en besloten we op de laatste dag voor de tocht er rekening mee te houden dat de opkomst niet optimaal zal zijn. Maar op de dag zelf ging het als een speer. Het weer zat enorm mee waardoor op de dag zelf meer dan 200 wandelaars kwamen die ter plaatse een ticket kochten. Het resultaat was meer dan 400 deelnemers, ver boven onze verwachting! Onze eerste tocht was voor ons al een succes. Hierbij hebben we alle deelnemers gevraagd om verbeterpunten aan te leveren, zodat we het de volgende keer nog beter zouden doen. Ze waren allemaal zeer tevreden over de routes welke wij hadden uitgezet, onder andere dwars door een koeienstal waar net kalveren waren geboren.

10 maart 2018: onze tweede tocht, waar wij alle verbeterpunten van de vorige keer in verwerkt hadden. In januari en februari was er veel regen gevallen waardoor we de route iets moeten aanpassen. De online ticket verkoop liep goed en we hadden voor de dag meer dan 400 kaarten verkocht. De dag zelf begon met wat minder weer, namelijk lichte regen. Desondanks waren er meer dan 600 mensen. Veel wandelaars die het jaar ervoor ook mee liepen waren uiterst tevreden over de verbeterpunten die we hadden ingevoerd. Heel veel complimenten hebben wij als organisatie mogen ontvangen. Ook over de routes waren ze zeer enthousiast. Dwars door een autogarage heen en vervolgens over een camping met allerlei entertainment.

9 maart 2019: weer met volle enthousiasme de routes uitgezet. Dit keer langs de stal van een geitenboer met het geluk dat er net de nacht ervoor geitjes waren geboren. Ook  lieten we de wandelaars nog bij een kippenboer langslopen. Aangezien we de vorige keren zoveel animo hadden, was de hoop dit keer op 800 wandelaars. Helaas hadden we een aantal weken slecht weer waardoor de online ticketverkoop niet vlot liep. De voorspellingen waren niet gunstig, desondanks hadden we veel geluk met de dag ervoor en de dag zelf. Dit waren de twee beste dagen van de week, waardoor we toch nog 400 mensen op de been kregen om mee te wandelen. Het enige probleem was de enorme harde wind, hierdoor konden we niet al onze tenten opzetten. Hier hadden we geen rekening mee gehouden waardoor de mensen niet echt een mooie plek hadden om een kopje koffie te drinken. Tevens was het wandelen door de weilanden zwaarder dan gedacht. De grond was wat natter en de wind maakte het wat minder aangenaam. Maar ook deze keer hebben we veel complimenten over de routes mogen ontvangen en natuurlijk enkele verbeterpunten welke we zeker de volgende keer gaan toepassen.

7 september 2019: Voor het eerst gaan we nu ook een (na)zomeravond tocht organiseren. De voorbereidingen zijn ver gevorderd en wij hopen u te kunnen overtuigen om hieraan mee te doen. Er is deze avond keuze uit twee afstanden, namelijk 7,5  en 15 kilometer. Ook dit keer proberen wij u te verrassen met routes waar u misschien nog nooit bent geweest. Na afloop kunt u BOERgondisch genieten rond het kampvuur met live muziek. Bij uw ticket zitten 2 consumpties inbegrepen en na afloop wordt u beloond met een prachtige medaille.

2020: Vanwege corona zijn de voorjaars tocht en de zomer avond tocht in het najaar niet doorgegaan. Dit jaar hebben wij besteed aan het corona proof maken van onze organisatie voor 2021.

2021: Na een lange periode waarin we geen evenementen mochten organiseren wegens corona hebben we in september 2021 weer de Dauwtraptocht mogen organiseren.

We bespreken alle opmerkingen van onze wandelaars en proberen elk jaar onze lat te verhogen. Alle berichten die wij ontvangen proberen wij zo snel mogelijk te beantwoorden. Tips en verbeterpunten zijn altijd welkom en wij proberen dit ook altijd mee te nemen in onze volgende tocht.

Ook houden we rekening met de minder ervaren wandelaars. Zo hebben we diverse routes van 7.5, 10, 20 en 30 km. We merken  hierdoor dat de gemiddelde leeftijd naar beneden gaat, wat een mooie gedachte is. Het is een wandelevenement voor jong en oud met bijzondere bezienswaardigheden.

Bij de start krijgt u een mooi boekje waarin alle routes beschreven staan. Er zijn onderweg genoeg rustpunten waar u een kopje koffie kunt drinken en naar het toilet kunt gaan. Ook halverwege bij de routes is er gelegenheid voor een hapje en drankje. Bij terugkomst ontvangt u een beloning inclusief een kop snert en is er in de zaal gelegenheid om gezellig na te zitten en verhalen met elkaar te delen. Tijdens het delen van de verhalen kunt u ondertussen genieten van prachtige muziek en is er voldoende mogelijkheid om eten en drinken te bestellen.

U kunt op onze site www.dewilpsterdauwtrappers.nl foto’s zien van de vorige wandelevenementen en op facebook berichten lezen hoe anderen het hebben ervaren. Op onze site kunt u op voorhand een ticket kopen zodat u verzekerd bent van een startbewijs.

Wij hopen dat we u overtuigd hebben om deze wandelevenement niet te missen en zien u dan graag op 10 September 2022 bij de start.

En zie hier het huidige bestuur: